Recent Posts

lørdag 7. mars 2015

7. mars 2014 - Katedralen pub:
Helvetes kvinnfolk!


Kjettersk kjeller feirer kvinnedagen (og Lucifer)


Helvetes kvinnfolk: Lucifer som feminist-ikon



For mange nordmenn er okkultisme forbundet med über-macho svartmetallere. Derfor er det lett å glemme at en rekke av de banebrytende okkultistene også var feministiske pionérer. Den vestlige okkultismens mor Helena Petrovna Blavatsky grunnla sin egen religiøse bevegelse i en tid da kvinners plass var ved kjøkkenbenken, og opprørsskikkelsen Lucifer inspirerte kvinner til å kreve sin rett.

Derfor inviterer Kjettersk Kjeller til en tjuvstart på kvinnedagen. Bli med på en tur gjennom esoteriske og dekadente miljøer for å møte profeter i skjørt, lesbiske luciferianere, Dagny Juel og skuespillerinnen Sarah Bernard.

Som guide har vi invitert Per Faxneld, som tidligere har snakket på Kjettersk Kjeller med utgangspunkt i sin bok "Mörkrets apostlar". Siden da har Faxneld blitt amanuensis ved Stockholms Universitet og forsvart en doktorgrad ved navn "Satanic Feminism: Lucifer as the Liberator of Woman in Nineteenth Century Culture".

Faxneld er en like god foredragsholder som han er bunnsolid akademiker, så dette er noe vi virkelig ser fram til.

Faxnelds doktorgrad er også gitt ut som bok (Molin & Sorgenfrei forlag) og vil være til salgs denne kvelden.

Som vanlig blir det mat og drikke, musikk og mørke på Katedralen i Parkveien 13 (litt inne i en sidegate). Kalaset koster 70 kroner, og du må være fylt 18 år for å komme inn. Vi åpner dørene kl. 19 og holder på inn i selve kvinnedagen.

Velkommen til en kveld i feminismens og Lucifers tegn!


Arrangementet på facebook

www.kjetterskkjeller.blogspot.no


www.katedralen.com