Recent Posts

onsdag 13. april 2016

13. april 2016 - Katedralen pub:
Gullmakerne
Alkymiens hemmelige historieAlkymisten er en av kulturhistoriens mest myteomspunne figurer. Alle kjenner bildene av menn og kvinner i mørke kjellere, bøyd over sin smelteovn der de forsøker å omdanne uedle metaller til gull.

Men alkymi er mye mer enn som så. Alkymistens mål er absolutt frihet: Fra døden, fra lidelsen, fra fattigdommen.

Så hva er myter og hva er fakta? Har noen noensinne klart å lage gull? Er gull virkelig bare gull? Hvordan har alkymiens hemmelige vitenskap påvirket moderne kunst og kultur, vitenskap og religion, okkultisme og psykologi?

Carl-Michael Edenborg er en svensk redaktør, kritiker og kulturpersonlighet. Hans doktorgrad i idéhistorie bærer tittelen "Alkymins skam" og la mye av grunnlaget for den kritiker-skamroste romanen "Alkemistens dotter", der en sekt med gnostisk inspirerte alkymister forsøker å ødelegge kosmos.

For å hjelpe oss for å gjøre kvelden til gull har vi lokket ingen ringere enn Storeulv fra Ulver, blant annet kjent for sitt alkymi-refererende bandprosjekt Æthenor, til å snurre noen skiver for oss

Som vanlig holder vi til i Katedralen i Parkveien 13 (inn i sidegata). Du må være 18 år og ha 80 kroner for å komme inn, vi tar både kontanter, kort og gull (helst rett fra athanoren), og vi kjører i gang kl. 19. Om du trenger en middag før det braker løs anbefaler vi Katedralens kjøkken.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar