Recent Posts

tirsdag 11. november 2014

11. november 2014 - Katedralen pub: Satan lever!


Jesper Aagaard Petersen forteller om 

Satan lever! Satanisme som samtidsmyte og virkelighet

Arrangementet på Facebook 

Det ble litt stille rundt satanistene en stund. Kanskje var det fordi svartmetallen var blitt stueren, kanskje var det fordi ungjihadistene var de nye skremmerne av foreldre og offentlighet. Med Anton LaVeys bortgang i 1997 mistet også satanismen sin Messias, og selv de mest tabloide aviser tar i dag påstander om rituelle overgrep til Satans pris med en krype salt.

Men nå er satanistene tilbake. Mediene fylles med det som ligner på satanpanikker av godt (eller ondt) åttitallsmerke, og spørsmålene står i kø. Hvorfor forsøker amerikanske satanister å adoptere et stykke motorvei, og kan det virkelig stemme, at Harvard-universitetet avholdt en sort messe? Skal det virkelig bli reist en fullskala-modell av geiteguden Baphomet foran rådhuset i Oklahoma City? Hvor mange Satan-kirker finnes det egentlig? Og ikke minst: Skapte svarte magikere virkelig LSD-666 på 1960-tallet?

For å få svar på disse svært viktige spørsmålene har Kjettersk Kjeller hentet inn Jesper Aagaard Petersen, en av ytterst få mennesker med doktorgrad i satanisme. Petersen er førsteamanuensis ved NTNU, og har skrevet om og forsket på moderne satanisme og samtidsokkultisme siden 2001. Som en følge av dette er han i ferd med å bli en internasjonal kommentator på feltet.

Som vanlig holder vi til på Katedralen i Parkveien 13 (litt inne i en sidegate), der vi spiser, driker og snurrer plater og hygger oss. Og du må være 18 år og ha 70 kroner for å delta i aftenens seanse. Dørene til Inferno slås opp kl. 19.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar